Malování je cestou do duše a zpět

Plandání jsou moje netradiční lekce kresby určené ženám, kterým kdysi někdo řekl, že neumí kreslit a chtějí to změnit.

Plandání si žije svým životem už od roku 2019. Možná jste o něm ale zatím neslyšely. I proto se ptám plandalek na jejich dojmy, když uplyne náš společný měsíc strávený nad skicáky.

Schválně píšu ve třetím rodě ženského jména, protože Plandání je celé napsané pro ženy a ženám určené.

 

Lada vám o Plandání řekne toto:

 

"Nebudu pokrytecky tvrdit, že jsem šla do Plandání, protože mi od mala říkali, že neumím malovat a já bych chtěla překonat strach, že to nikdy nedokážu.

Přesto - bylo mi k užitku?

No jéjej!

Protože jak v Tvých psaních zaznělo, malování je cestou do duše a zpět – teď si představuju nějakou lovkyni perel, jak se zhluboka nadechne, pořádně zanoří a vrátí se s nějakým tím korálkem (nebo taky ne). Takže Plandání pro mě byl (a pořád je, protože úkoly přetrvávají) takový trénink v potápění a hledání perel.

Taky už léta pociťuji, že moje limity neleží tolik v ruce, ale v hlavě. Profláknuté heslo říká: "Osvoboď svou mysl! "... je to, jako bych začala chodit na jógu a začala cítit, jak se mé „tvůrčí myšlenky“ s chutí protahují, rozhýbávají, jsou pružnější. A já se víc dokážu radovat z každého papíru, tužky, barvy, lepidla…

No a díky Plandání a radosti z čmárání, blbnutí si, kreslení jen tak, mám více příležitostí trénovat i tu ruku – a lehčí ruka svižněji poslouchá nápady a jede to hezky do kolečka a člověk se raduje.

Nu a protože víme, že cesta je cíl, tak je to výhra.

Vlastně, kdy to bylo naposledy, kdy jsem měla ve stolku hromádku kresbiček jen tak pro radost? V patnácti?

 

Přeji radost z tvorby i každého dne!"

Lada

 

 

Společné plandání je vždycky príma i proto, že pro něj otevírám FB skupinku, kam vy sdílíte své obrázky a já další várku inspirace, která se mi nevešla do samotných lekcí. Vznikají nová báječná přátelství i vtipné situace... Baví mě, jak každá z vás přistupujete k jednotlivým námětům. Zajímá mě, jestli stíháte - nestíháte. Každé společné kreslení je jiné a já se snažím reagovat na aktuální situaci a proto byla naše setkávání neopakovatelná.

 

Jsem za to vděčná.

 

Zároveň je ale pro mě velmi náročné kurzy dostat mezi vás. Rozhodla jsem se tedy definitivně pro variantu PLANDÁNÍ KDYKOLIV vy samy budete chtít.

Zakoupením PLANDÁNÍ získáte 14 námětů k samostatné tvorbě a jistě si ho užijete i tak. Navíc můžete začít i skončit, kdy samy budete chtít a kdy se vám to bude hodit. Stačí si pořídít skicák, tužku, ořezávátko a chuť být zase chvíli jen sama se sebou.

Ale víc už se dočtete pinknutím na černý řádek.

 

A kdybyste chtěly spolu s lind LÉTAT v říjnových navazujících lekcích kresby, tak stačí prozkoumat podrobnosti pinknutím na tento řádek.

 

Ať se vám hezky tvoří ať už s lind, či bez ní.

 

Obrázky jsou výsledkem našeho letního Plandání 2023. Autorkami ilustrací jsou: Lada, Hanka F. a Hanka M. a Petra

 

Koláže32

Zpět do obchodu